Руското външно министерство настоява, че позицията на страната, че трябва да

...
Руското външно министерство настоява, че позицията на страната, че трябва да
Коментари Харесай

Захарова настоява: Русия е ангажирана да избегне ядрена война

Руското външно министерство упорства, че позицията на страната, че трябва да се избегне нуклеарна война, не се е трансформирала и обвини Запада в увеличение на нуклеарното напрежение, оповестяват " Ройтерс " и " Радио свободна Европа ".

" Ние сме изцяло ангажирани с правилото в никакъв случай да не позволяваме нуклеарна война ", съобщи на брифинг представителят на министерството Мария Захарова. " Нямаме желание да участваме в този ужасяващ дискурс, отдаден на нагнетяването на нуклеарната изразителност. Градусът се покачва всякога, само че това се прави от НАТОцентрични структури и страни ", добави тя.

Русия повтаря, че остава " изцяло ангажирана " с избягването на нуклеарен конфликт на фона на световните опасения, че последните изказвания на Кремъл демонстрират, че нуклеарните оръжия са алтернатива, в случай че войната на Москва против Украйна ескалира.

" Руската федерация в цялостна степен се придържа към правилото да не позволява разгръщането на нуклеарна война... Това сме го казвали и потвърждавали доста пъти. В такава война няма да има спечелили и тя в никакъв случай не би трябвало да се разпростира ", добавя Захарова.

Президентът Владимир Путин и други високопоставени съветски чиновници заявиха през последните дни, че не " блъфират " с изказванията си, че Москва " има право да употребява всичките си военни средства, с цел да пази своите територии ", в това число " новоприсъединени райони ".

Мнозина на Запад одобряват, че това значи, че използването на нуклеарни оръжия от Русия не е изключено.

Според военната теория на Русия страната има право да употребява нуклеарно оръжие при положение на опасност за съществуването на страната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР